Mięso wieprzowe i wołowe – świeże i zdrowe produkty

Mięso

W naszych sklepach oferujemy świeże, wysokiej jakości mięso pochodzące z naszej własnej ubojni. Sprzedajemy surowe mięso wieprzowe oraz wołowe, a także wyroby pieczone i podrobowe. W sklepach znaleźć można m.in.:

  • mięso wieprzowe (schab, karkówka, łopatka, polędwiczki, szynka, żeberka, kości, słonina, błona mielona, podroby wieprzowe: wątroba, płuca, serca, ozory, nerki);
  • mięso wołowe (pieczeniowe, ligawa, polędwica, gulaszowe, rosołowe, antrykot, rostbef).

Zachęcamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą mięs w punktach stacjonarnych. Oprócz surowego mięsa proponujemy naszym Klientom również wyśmienite wyroby pieczone według autorskich i tradycyjnych przepisów.

Mięso wieprzowe – jakie wybrać?

Surowe mięso wieprzowe stanowi doskonałą bazę do przygotowania wielu dań. Jest to jeden z filarów polskiej kuchni. Dostarczamy wysokojakościowe mięso wieprzowe pochodzące od rodzimych i sprawdzonych dostawców. Oferujemy przede wszystkim:

  • doskonały do spożycia na ciepło i na zimno schab,
  • najlepszą łopatkę na gulasz,
  • polędwiczki wieprzowe doskonałe do dań obiadowych i spożycia na zimno,
  • szynkę wieprzową surową i w formie wędliny,
  • żeberka z dużą zawartością mięsa,
  • kości na zupę,
  • kaloryczną słoninę,
  • podroby wieprzowe.

Dostarczamy codziennie świeże i smaczne mięso wieprzowe. Prowadzimy skup wieprzowiny od sprawdzonych dostawców oraz ubój na terenie zakładu. Zapraszamy.

Mięso wołowe

Oferujemy świeże i zdrowe mięso wołowe bez chemii, antybiotyków i GMO. Choć w Polsce nadal mało spożywa się tego rodzaju mięsa, nasze wyroby cieszą się niesłabnącą popularnością. Dostarczamy przede wszystkim:

  • mięso wołowe idealne do przygotowania gulaszu,
  • kości rosołowe,
  • nadającą się do wielu dań polędwicę z tylnej ćwierćtuszy krowy,
  • doskonały do smażenia antrykot,
  • mięso pieczeniowe i wiele innych.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Czym się wyróżnia nasze mięso Dębica?

Jakość mięsa ma istotne znaczenie w diecie, wpływając na zdrowie i samopoczucie, dlatego wybór odpowiednich produktów mięsnych jest kluczowy dla konsumentów. Oferowane przez nas mięso Dębica charakteryzuje się świeżością, odpowiednim wyglądem oraz brakiem nieprzyjemnych zapachów. Odpowiednie metody hodowli zwierząt, oparte na naturalnych procesach sprawiają, że nasze mięso wyróżnia się wyższą jakością pod względem smaku i wartości odżywczych. Odpowiednia pasza oraz suplementy diety wpływają na smak, teksturę i wartości odżywcze tych produktów. Zwierzęta karmione wysokiej jakości paszą bogatą w składniki odżywcze produkują mięso o lepszych walorach organoleptycznych. Warunki życia również odgrywają istotną rolę, ponieważ osobniki hodowane w komfortowych i zdrowych warunkach są mniej narażone na stres, co przekłada się na lepszą jakość końcowego produktu. Warto dodać, że zdrowie tych stworzeń jest ściśle związane z ich dietą - odpowiednie żywienie pozwala uniknąć wielu chorób oraz problemów zdrowotnych. Dlatego tak ważne jest dbanie o jakość paszy oraz warunki życia podczas produkcji mięsa. Wybierając nasze mięso, nasi klienci mają pewność, że zarówno sposób hodowli jak i żywienia osobników, był przeprowadzony z zachowaniem niezbędnych standardów bezpieczeństwa i poszanowania dla życia zwierząt.

Wyroby pieczone

Produkujemy wyroby pieczone z mięsa wieprzowego i wołowego o wyśmienitym smaku. Popularnością cieszą się nasze wyroby faszerowane, w tym:

  • rolada tradycyjna i myśliwska,
  • schab faszerowany,
  • pachwina faszerowana,
  • zrazy,
  • klops zajączek (pieczeń z polędwiczką wieprzową).

Klienci powracają także stale po tradycyjne wyroby, takie jak pieczeń rzymska, schab w ziołach, karkówka, polędwiczki czy łopatka. Zapraszamy również do skosztowania naszych pasztetów pieczonych oraz bekonu.

Na specjalne zamówienie pieczemy całą szynkę tylną (z kością lub bez, ok. 6 kg) lub prosiaka z foremki (szynka, ok. 3 kg).