Wędzonki eko – naturalne składniki i metody produkcji
W naszym zakładzie przywiązujemy wagę do tego, aby wędzonki wytwarzać w oparciu o naturalne metody z wykorzystaniem naturalnych dodatków. Nie stosujemy wypełniaczy ani konserwantów, które mogą wpływać negatywnie na samopoczucie i zdrowie naszych Klientów. Wybór wędzonek eko bez konserwantów, jakie oferujemy w naszych sklepach, sprawia, że dodatek mięsny do takich codziennych dań, jak kanapki czy śniadaniowa jajecznica, staje się zdrowym uzupełnieniem diety. Wraz ze wzrostem świadomości społeczeństwa coraz więcej osób sięga po wędliny z dobrym składem, które stanowią niewyczerpane źródło witamin z grupy B oraz białka zwierzęcego. Stawiamy sobie za punkt honoru wysoką jakość naszych wyrobów, dlatego zaufało nam już tak wielu konsumentów. Nasze wędzonki eko to produkty:
- najwyższej jakości,
- świeże,
- zdrowe,
- zawierające wyłącznie naturalne składniki.
Jeśli zależy Państwu na utrzymaniu zdrowej i zbilansowanej diety, zapraszamy do zakupu ekologicznych produktów proponowanych przez nasz Zakład. Ich włączenie do codziennego jadłospisu pozwoli zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na najważniejsze składniki odżywcze.
Wędzonki klasy premium
Wśród oferowanych przez nas wędzonek klasy premium można wyróżnić:
- szynkę górską,
- szynkę staropolską,
- tradycyjną,
- polędwicę z wędzarni,
- baleron z wędzarni.
Zapewniamy wyśmienity smak naszych wyrobów mięsnych, który gwarantuje m.in. wysokiej jakości mięso pochodzące od regionalnych dostawców dbających o dobrą, zdrową dietę swojej trzody chlewnej. Trzoda zostaje przebadana, a następnie poddana odpowiednim zabiegom w naszej własnej ubojni. Kontrolujemy cały proces produkcji mięsa oraz przetworów mięsnych. Naturalne uszlachetniające dodatki smakowe również pochodzą od zaufanych, regionalnych dostawców. Czosnek, który jest silnie wyczuwalny w niektórych naszych wędzonkach klasy premium, pochodzi od producenta z Podkarpacia.
Szynka górska
Nasza szynka górska zawiera prawie 90% świeżego i zdrowego mięsa. Do produktów nie dodajemy sztucznych wypełniaczy, barwników czy aromatów. Cały proces produkcji opiera się o tradycyjne metody obróbki mięsa.
Szynka staropolska i tradycyjna
Jesteśmy wierni tradycyjnym metodom produkcji wędzonek eko. Dlatego proponujemy Państwu wyśmienitą szynkę staropolską i tradycyjną, które są tworzone z najwyższej jakości mięsa.
Polędwica z wędzarni
Wymagającym podniebieniom proponujemy polędwicę wędzoną i wytwarzaną według własnej receptury. Produkt łączy w sobie smak wysokiej jakości mięsa i starannie dobranych, naturalnych przypraw.
Baleron z wędzarni
Proponowany przez nas baleron z wędzarni swój unikatowy smak zawdzięcza długiemu peklowaniu i wędzeniu nad drewnem. Wyrób charakteryzuje się soczystością i niezwykłym aromatem.